Foutmelding: 'Geen verwijderingen ingevoerd'

Op 29 juli 2019 is het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) geüpdatet. Eerder hebben wij gecommuniceerd dat in de nieuwe versie (LAVS 4.4) de foutmelding 'Geen verwijderingen ingevoerd' verholpen was. Dat blijkt in de praktijk helaas toch niet het geval.

Er kunnen nog enkele foutmeldingen optreden bij het opleveren van een verwijderopdracht.

Wat kunt u doen?

Kan de verwijderopdrachten op de normale manier niet afgerond, opgeleverd of geaccordeerd worden? Dan kunt u een van de onderste stappen uitvoeren:

  1. Selecteer eerst de opdracht door te klikken op de balk onder de kop 'Kenmerk'. De opdracht verkleurt naar groen. Klik vervolgens op het potloodje en selecteer de gewenste actie (afronden, opleveren of accorderen).
  2. Controleer of alle velden in de op te leveren opdracht volledig is ingevoerd.
  3. Bij oplevering van de verwijderopdracht zijn de verwijderde bronnen verdubbeld. De dubbele bron is dan niet ingevuld. In dit geval kan de opdracht 'Voorwaardelijk geaccordeerd' worden. De verwijderopdracht komt terug bij het verwijderingsbedrijf. Het verwijderingsbedrijf kan dan de lege bron(nen) invullen en de opdracht opnieuw opleveren.
  4. Bij de oplevering van de eindinspectie opdracht is de vink 'Bouwkundige eenheden' weggevallen. De saneerder moet in dat geval een nieuwe eindmetingopdracht verstrekken aan het eindinspectiebedrijf. Het eindinspectiebedrijf moet dan de onderzochte bouwkundige eenheden aanvinken en vervolgens op de knop 'Wijzigingen opslaan' klikken. Daarna kan de opdracht opnieuw worden opgeleverd en geaccordeerd. De verwijderopdracht kan nu wél worden afgerond.

Kunt u een verwijderopdracht onverhoopt alsnog niet opgeleverd/afgerond zetten, of accorderen? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van het LAVS.