eHerkenning niveau voor inloggen LAVS wordt verhoogd naar niveau 2 (EH2)

Om in te loggen in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) moet u eHerkenning gebruiken. Op dit moment volstaat eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 1 (EH1). Met de komst van de Wet Digitale Overheid wordt dit niveau in de loop van 2020 aangepast naar een middel met minimaal betrouwbaarheidsniveau 2 (EH2).

Wat gaat er veranderen?

Voor gebruik van het LAVS is in de toekomst eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. Hiervoor moet u:

  • Een eHerkenningsmiddel hebben met betrouwbaarheidsniveau 2 of hoger.
  • Door uw werkgever gemachtigd worden om gebruik te maken van de dienst ‘Toegang tot het Landelijk Asbestvolgsysteem’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ik heb een middel EH1, wat moet ik doen?

Laat bij uw eHerkenningsleverancier uw eHerkenningsmiddel upgraden naar minimaal eHerkenning niveau 2 (EH2). Aan het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden. Laat gelijktijdig uw werkgever u machtigen om gebruik te maken van de dienst ‘Toegang tot het Landelijk Asbestvolgsysteem’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ik heb een middel voor EH2 of hoger, maar geen toegang tot het LAVS

Om gebruik te kunnen maken van het LAVS moet u namens uw werkgever gemachtigd worden. Zonder machtiging werkt eHerkenning niet. Neem daarvoor contact op met uw eHerkenningsleverancier. Bekijk de video voor meer uitleg hierover.

Meer informatie

Wanneer er meer bekend is over de exacte datum waarop de overgang voor LAVS gaat plaatsvinden, wordt u via de website van het LAVS geïnformeerd. Voor meer informatie over eHerkenning verwijzen wij u naar de website van eHerkenning of uw eHerkenningsleverancier.