LAVS 4.6 staat live

Rijkswaterstaat heeft op 1 oktober 2020 versie 4.6 van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) uitgebracht. In deze release is er een aantal foutmeldingen opgelost en zijn er performanceverbeteringen voor onder andere Chromegebruikers uitgevoerd.

Opgeloste foutmeldingen

  • Bij het openen van een bezit of een project met specifieke omstandigheden trad er soms een foutmelding op. Deze melding komt in versie 4.6 niet meer voor.
  • Wanneer een bron tijdens het invoeren niet uniek was, werd er geen foutmelding getoond. In versie 4.6 krijgt u wel een foutmelding.

Performance verbeteringen

  • Als u de webbrowser Chrome gebruikt kon u in het LAVS problemen ervaren. Zo waren enkele velden niet goed zichtbaar of de velden versprongen. Ook de tabtoets volgde in het scherm ‘bronnen’ niet de goede route. In versie 4.6 van het LAVS  is dit probleem verholpen.
  • In het projectoverzicht werd de gebruiker, na het invullen en opslaan van een nieuw project, altijd terug genavigeerd naar de beginpagina van het overzicht. In versie 4.6 blijft de gebruiker op de pagina waarin hij werkt.

Releasenotes

Meer informatie over alle verbeteringen en wijzigingen van versie 4.6 leest u in de releasenotes (pdf, 831 kB).