Nieuwe release LAVS 4.5 in juli 2020

Eerder meldde Rijkswaterstaat dat de release van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) versie 4.5 in juni 2020 zou plaatsvinden. Helaas heeft deze release vertraging opgelopen. De update van het LAVS staat nu gepland in juli 2020.

In deze release (versie 4.5) worden er een aantal verschillende foutmeldingen opgelost. Gebruikers van Chrome merken na de release een performance verbetering.

Opgeloste foutmeldingen

De foutmeldingen die in de komende release worden opgelost zijn onder andere:

  • Bij het openen van een bezit kan er nog wel eens een foutmelding optreden. Deze melding komt na deze release niet meer voor.
  • Bij het openen van een project met specifieke omstandigheden kan er ook een foutmelding optreden. Ook dit is in de nieuwe release opgelost.
  • En wanneer een bron tijdens het invoeren niet uniek is, wordt er geen foutmelding getoond. In deze nieuwe versie krijgt u wel een foutmelding.

Performance verbetering voor Chrome gebruikers

Als u de webbrowser Chrome gebruikt kunt u in het volgsysteem problemen ervaren. Zo zijn enkele velden niet goed zichtbaar of de velden verspringen. Ook de tabtoets volgt in het scherm 'bronnen' niet de goede route. De nieuwe versie 4.5 van het LAVS verhelpt dit probleem.

Releasenotes

Meer informatie over alle aanpassingen en wijzigingen van versie 4.5 leest u in de releasenotes (pdf, 750 kB).