Preview releasenotes versie 4.6

Rijkswaterstaat lanceert naar verwachting op 1 oktober 2020 versie 4.6 van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Wij zetten alvast alle informatie over versie 4.6 van het LAVS voor u op een rijtje.

Wijziging versie 4.6

In de komende release zitten onder andere oplossingen voor foutmeldingen en diverse performanceverbeteringen.

Opgeloste foutmeldingen:

  • Bij het openen van een bezit of een project met specifieke omstandigheden kon er nog wel eens een foutmelding optreden. Deze melding komt in versie 4.6 niet meer voor.
  • Wanneer een bron tijdens het invoeren niet uniek was, werd er geen foutmelding getoond. In versie 4.6 krijgt u wel een foutmelding.

Performanceverbeteringen:

  • Als u de webbrowser Chrome gebruikt, kon u in het LAVS problemen ervaren. Zo waren enkele velden niet goed zichtbaar of de velden versprongen. Ook de tabtoets volgde in het scherm ‘bronnen’ niet de goede route. In versie 4.6 van het LAVS  is dit probleem verholpen.
  • In het projectoverzicht werd de gebruiker na het invullen en opslaan van een nieuw project altijd teruggestuurd naar de beginpagina van het overzicht. In versie 4.6 blijft de gebruiker op de pagina waarin hij werkt.

Voorlopige releasenotes

Alle aanpassingen en wijzigingen van versie 4.6 leest u in de (voorlopige) releasenotes (pdf, 888 kB). Omdat de release van 4.6 nog moet plaatsvinden, kan het zijn dat er in de tussentijd nog een aantal extra wijzigingen wordt aangebracht. De definitieve releasenotes volgen zodra de versie 4.6. live staat.