Aanvullende veiligheidsupdate LAVS 16 december 2021

Op 10 december heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een ernstige kwetsbaarheid gevonden in de onderliggende beveiligingssoftware. Om dit probleem te verhelpen heeft Rijkswaterstaat aan het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) op 14 december een veiligheidsupdate uitgevoerd. Toch heeft het LAVS nog een aanvullende update nodig. Deze staat gepland voor 16 december 2021. Het LAVS is dan tijdelijk niet beschikbaar.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, waarschuwde afgelopen vrijdagavond 10 december 2021 dat er een ernstige kwetsbaarheid is gevonden in de onderliggende beveiligingssoftware. Deze software wordt door heel veel organisaties gebruikt, waaronder ook het LAVS.

Aanvullende update

Rijkswaterstaat heeft, op advies van het NCSC, op 14 december een veiligheidsupdate aan het LAVS uitgevoerd. Helaas was deze update niet voldoende om het probleem volledig te verhelpen. Daarom heeft het LAVS een aanvullende update nodig. Deze staat gepland voor donderdagmiddag 16 december 2021.

Hierdoor is het LAVS op 16 december 2021 van 17.00 uur tot circa 19.00 uur niet beschikbaar. De helpdesk LAVS raadt u aan om uw werkzaamheden in het LAVS om 16.30 uur af te ronden.