Release LAVS 4.10 donderdag 4 november 2021

Rijkswaterstaat lanceert op donderdagmiddag 4 november 2021 versie 4.10 van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Hierdoor is het LAVS op 4 november 2021 van 15.00 uur tot 19.00 uur niet beschikbaar. De helpdesk LAVS raadt u aan om uw werkzaamheden in het LAVS die middag om 14.30 uur af te ronden.

Update 4.10 tijdens kantoortijd

Omdat er bij deze release meerdere partijen zijn betrokken is het noodzakelijk de release tijdens kantoortijden uit te voeren.

Release LAVS 4.10

In deze release worden er voornamelijk een aantal technische aanpassingen doorgevoerd op het gebied van de communicatie (koppeling) tussen het LAVS en het Inspectie SZW portaal. Dit met het oog op de gelijktijdige sluiting van het bedrijvenportaal Inspectie SZW voor 2/2A meldingen.

Overige wijzigingen

  • Met versie 4.10 is het mogelijk om een bezit aan te maken op basis van perceelgegevens. Deze optie bestond al in het LAVS, maar deze kon niet verwerkt worden door de ISZW koppeling. Met de vernieuwde koppeling is dit wel mogelijk.
  • In versie 4.10 kunt u in een stortopdracht één document toevoegen voor geleidebiljet en stortbon in plaats van een apart document voor een geleidebiljet en een apart document voor een stortbon.
  • Met versie 4.10 is mogelijk om foutief geüploade stortbonnen/geleidebrieven te verwijderen en te vervangen door de juiste.

Al deze wijzigingen vindt u in de Releasenotes (pdf, 110 kB).