Nieuwsbrief LAVS 28 juni 2017

Verwijderaar_1200_2
28 juni 2017

Gebruikersoverleggen LAVS

Het Landelijk Asbestvolgsysteem is doorlopend in ontwikkeling. Om het huidige systeem te verbeteren zijn de ervaringen en wensen van gebruikers in een eerste reeks overleggen geïnventariseerd. Lees meer

Tool om gegevens uit het LAVS in een inventarisatierapport te plaatsen

Gegevens worden vaak dubbel ingevoerd door inventarisatiebedrijven. Eerst worden de gegevens in het eigen systeem ingevoerd (eventueel via een sjabloon) en vervolgens nogmaals in het Landelijk Asbestvolgsysteem. Er is een tool beschikbaar om dit dubbele werk te voorkomen.

Begin tijdig aan uw project in het LAVS

Wacht niet tot het laatste moment om uw project in het LAVS te zetten. Houd u er rekening mee dat de sloopmelding ten minste vier weken voor de sloopwerkzaamheden moet worden ingediend bij het bevoegd gezag.

Dit is niet de enige reden om op tijd te beginnen.

Telefonische helpdesk LAVS in juli en augustus beperkt beschikbaar

In de periode van 1 juli t/m 31 augustus is de telefonische helpdesk LAVS tussen 13.00 en 16.30 uur beperkt beschikbaar. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om vragen ‘s middags via het online vragenformulier in te dienen.

Tip: Bekijk eerst de gebruikershandleidingen en FAQ’s op onze website. Deze bevatten vaak het antwoord op uw vraag.

Facts and figures LAVS

Aantal projecten per dat in LAVS

In de nieuwsbrief van mei constateerden we dat er van januari tot begin mei 2017 een duidelijke toename was in het gebruik van het LAVS. De bovenstaande grafiek is aangevuld met de ingevoerde projecten per dag van 4 mei (dag 124) tot 5 juni 2017 (dag 156). Ook deze cijfers bevestigen een stijging van het aantal projecten dat is ingevoerd in het LAVS.

In de periode begin mei tot begin juni was week 22 de week waarin de meeste projecten werden ingevoerd, met een aantal van 2955. Het totaal aantal projecten dat in 2017 is ingevoerd, zoals gemeten tot 5 juni 2017, komt hiermee op 41712.

Veelgestelde vraag