Tool om gegevens uit het LAVS in een inventarisatierapport te plaatsen

Gegevens worden vaak dubbel ingevoerd door inventarisatiebedrijven. Eerst worden de gegevens in het eigen systeem ingevoerd (eventueel via een sjabloon) en vervolgens nogmaals in het Landelijk Asbestvolgsysteem. Er is een tool beschikbaar om dit dubbele werk te voorkomen.

Het Landelijk Asbestvolgsysteem heeft een elektronisch koppelvlak waarmee gegevens kunnen worden verstuurd. Daarnaast is het mogelijk om MS-Word sjablonen te koppelen aan het Landelijk Asbestvolgsysteem. Het is dus niet meer nodig om gegevens dubbel in te voeren.

Hoe werkt het?

1.   Open het inventarisatierapport sjabloon dat u voor uw klanten gebruikt. Voeg aan dit sjabloon de velden toe van de gegevens die ook in het LAVS worden ingevoerd. Gebruik voortaan dit sjabloon om gegevens uit het LAVS samen te voegen.

2.   Voer in het Landelijk Asbestvolgsysteem alle nodige gegevens in. Exporteer vervolgens het project.

Inventarisatierapport

3.   Pak de ZIP-file van de export uit. Hierin staat een Xml-bestand.

4.  Open de tool "LAVSXMLnaarWord (zip, 412 kB)" en geef het XML bestand   op uit de export en het sjabloon van het inventarisatierapport. Klik op de knop "Verwerk". De gegevens uit het Landelijk Asbestvolgsysteem worden vervolgens samengevoegd en op de aangegeven plaats in het inventarisatierapport geplaatst. Vul het rapport verder aan.

5. Upload het inventarisatierapport in het Landelijk Asbestvolgsysteem om de opdracht op te kunnen leveren.

Download hier het installatiebestand voor de tool:

Nadat u het bestand: 'Setup' (zip, 392 kB) hebt uitgepakt vindt u een installatiebestand waarmee u de tool LAVSXMLnaarWord (zip, 412 kB) op uw Windows-pc kunt installeren.

Meer informatie:

Spelregels

De tool is een middel om gegevens uit het Landelijk Asbestvolgsysteem in een rapport te plaatsen en daarmee dubbele invoer te voorkomen. Op de tool zelf wordt verder geen ondersteuning gegeven.

De tool die u kunt downloaden is geschikt voor Windows.