Overzicht vraag en antwoord opdrachtgever
Waarschijnlijk is het project aangemaakt door iemand anders. Bij die persoon staat het project bij ‘Mijn projecten’.
U moet zoeken op hetzelfde niveau als waarop de bron is ingevoerd. Heeft u op perceelniveau ingevoerd, dan moet u zoeken op perceelnummer. Heeft u ook een kenmerk toegevoegd aan een project, dan kunt u ook daarop zoeken.
Als een locatie niet in gebruik is, betekent dit dat deze leeg is. Dit komt ook in de melding naar de toezichthouder te staan. Een locatie die leeg is, heeft andere risico’s dan een locatie die in gebruik is.
Ja. Iedere medewerker die voor dezelfde organisatie werkt, kan iets registreren, werken in de projecten van de eigen organisatie.
Dat kunt u niet zien. Een verwijderingsbedrijf moet dit zelf controleren bij de opdrachtverstrekking.
De gemeente moet voor twee verschillende eHerkenningen zorgen. Eentje voor toezichthouder en eentje voor vastgoedeigenaar. Dit kan via eHerkenning, vraag een account aan met KvK + vestigingsnr en eentje zonder. Een andere oplossing is om de eHerkenningssleutels via 2 verschillende providers aan te vragen.
De opdrachtgever is degene die:
- de opdracht tot asbestinventarisatie verleent aan een bedrijf dat in het bezit is van een geldig certificaat voor asbestinventarisatie (AB, artikel 4.54a lid 4 en artikel 3 AVB);
- de opdracht tot asbestverwijdering verleent aan een asbestverwijderingsbedrijf dat in het bezit is van een geldig certificaat voor asbestverwijdering (bij RK 2 en 2a) (AB, art. 4.54d lid 1 én AVB art. 6);
- beschikt over een asbestinventarisatierapport als hij weet of redelijkerwijs kan weten dat zich in het bouwwerk of object asbest bevindt (AVB, art. 3);
- het inventarisatierapport ter beschikking stelt aan het asbestverwijderingsbedrijf (AVB art. 5);
- de sloopmelding mag doen (GEEN PLICHT) voor het voornemen tot slopen/asbestverwijderen (alleen m.b.t. bouwwerken) (BB 2012, art. 1.26). In de toelichting (Stb. 2011, nr. 416) staat: De voorschriften van deze paragraaf en van hoofdstuk 8 richten zich tot de sloper. Dat is in principe ook de persoon die een sloopmelding als bedoeld in artikel 1.26 dient te doen. Maar de voorschriften verzetten zich er niet tegen dat een ander die melding doet. Als een sloopmelding is voorgeschreven en er is niet gemeld dan is degene die sloopt overtreder van het in artikel 1b, vijfde lid, van de Woningwet opgenomen verbod om zonder melding te slopen.
- zorg draagt dat er een eindbeoordeling wordt uitgevoerd overeenkomstig het Arbeidsomstandighedenbesluit (AVB, art. 9)
Er kan alleen een verwijderopdracht verstrekt worden als er een geaccordeerde inventarisatieopdracht voor de locatie is. Deze kan in het huidige project staan, of de bronnen kunnen uit een ander project op die locatie komen. In het laatste geval zijn de bronnen zichtbaar in de ‘Locatiefoto’.

Staat uw vraag er niet bij? Misschien staat deze wel in het overzicht bij vragen per onderwerp