Overzicht vraag en antwoord verwijderaar
De verwijderaar kan een visuele vrijgave toevoegen als projectbijlage. Dit kan alleen als u de projecteigenaar bent van het project. Bent u verwijderaar maar geen projecteigenaar? Dan moet u de visuele vrijgave aan de projecteigenaar van het project sturen. Hij/zij moet de visuele vrijgave in het project toevoegen.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u het document een visuele vrijgave uploaden in het LAVS (pdf, 127 kB) (pdf, 127 kB) raadplegen.
U kunt bij de bron aangeven dat de bron gedeeltelijk is verwijderd. Bij het veld 'verwijderkeuze' is dit aan te geven. Het systeem kijkt hierbij dus niet naar de verwijderde hoeveelheid, maar naar de hier aangegeven status. Als er per abuis is aangegeven dat de bron in het geheel is verwijderd in plaats van 'deels verwijderd' ziet het systeem geen bron meer, vandaar dat het niet meer mogelijk is deze te selecteren.
De enige manier om een verwijderingsopdracht aan te kunnen maken op de bronnen met de status verwijderd in het project is door een nieuwe inventarisatieopdracht te verstrekken.
Het vrijgavelaboratorium verstrekt het vrijgavecertificaat. Wilt u het certificaat eerder ontvangen? Dan moet u hier apart afspraken over maken met het laboratorium.
Het is niet mogelijk om meldingen op die manier in te voeren. Wel kunt u in het opmerkingenveld aangeven op welke dagen u niet aanwezig bent op de locatie. Let op: er zijn CKI's die het opmerkingenveld niet standaard inlezen in hun meldsysteem.
Extra informatie kunt u bij ‘Opmerkingen’ zetten. Of u voegt de extra informatie als bijlage toe. Dit kan bij elke opdracht.
Soms is het gewicht vooraf nog niet bekend. Bij het opleveren van de verwijderopdracht controleert het LAVS of het gewicht is ingevuld. Op dat moment is het wel een verplicht veld.
Het eenvoudigste is om eerst een melding voor het hele complex te doen voor de gehele verwachte periode, vervolgens maakt u een tussentijdse melding aan voor het enkele adres. Hoe u dat doet kunt u lezen in de gebruikershandeling 'Een startmelding doen' op de pagina Downloads van deze website.
Bent u eerder klaar dan vermeld? Trek op de dag dat u merkt dat u eerder klaar bent, de melding in via het rode kruis en geef de reden op. Zijn de werkzaamheden nog niet helemaal af en wordt het werk op een ander moment ingepland, meldt dit dan tijdig opnieuw. Deze melding gaat naar bevoegd gezag, CI en Inspectie SZW.
Een lopende opdracht kunt u niet aanpassen. Wel kunt u de opdracht intrekken. De startmelding wordt dan automatisch ingetrokken. Daarna moet u een nieuwe opdracht aanmaken en melden. Er gaat dan een nieuwe meldingstermijn lopen.
Ja. Na een verwijderopdracht kunt u direct een eindmetingopdracht verstrekken aan het vrijgavelaboratorium.
U dient een afgeronde klus binnen 24 uur na afronding af te melden bij het bevoegd gezag. Via de knop 'afmelden bevoegd gezag'. Het bevoegd gezag weet dan wanneer het werk klaar is. Bij het doen van de startmelding, meldt u ook een einddatum. Is het werk op de einddatum nog niet klaar? Dan kunt u een vervolgmelding doen.
In de toelichting (Stb. 2011, nr. 416) staat: De voorschriften van deze paragraaf en van hoofdstuk 8 richten zich tot de sloper. Dat is in principe ook de persoon die een sloopmelding als bedoeld in artikel 1.26 dient te doen. De voorschriften verzetten zich er echter niet tegen dat een ander die melding doet. Als een sloopmelding is voorgeschreven en er is niet gemeld dan is degene die sloopt overtreder van het in artikel 1b, vijfde lid, van de Woningwet opgenomen verbod om zonder melding te slopen.
Dit kan diverse oorzaken hebben. Controleer of alle velden bij de brondetails zijn ingevuld, ook de velden waar geen asterisk (*) voor staat. Het kan ook aan de browser liggen die gebruikt wordt. Bepaalde browsers gebruiken steeds de gegevens vanuit hun cachegeheugen. Ons advies is om het via Firefox of Microsoft Edge te proberen of om de cache uit te zetten, inclusief de instelling bij de cookies. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met de helpdesk.
Ja, onder een LAVS-project kunt u meerdere opdracht verstrekken aan diverse partijen. Per opdrachtverstrekking zal er aangegeven moeten worden welke bronnen er verwijderd moeten worden. Elke saneerder zal dan in zijn opdracht een melding kunnen doen via het LAVS voor de door hem te verwijderen bronnen.
Als u handelt namens een ander bedrijf kunt u bij het aanmaken van een bezit via de picklist een ander bedrijf kiezen. Staat het gewenste bedrijf niet op de lijst, kies dan de optie ‘Nieuw bedrijf’. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de gebruikershandleiding Asbestverwijderingsbedrijf.
De mogelijkheid om dit te doen verschijnt pas nadat de opdrachtgever de verwijdering heeft geaccordeerd. Dan wordt automatisch een stortopdracht verstrekt aan de verwijderaar, en heeft u de mogelijkheid om de stortbon (en het begeleidingsdocument) op te voeren.
Alleen werkzaamheden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven moeten in het LAVS gezet worden.
Voor het wijzigen van een inventarisatie kunt u de volgende link volgen: 'Toevoegen inlegvel en aanpassen risicoklasse (docx, 42 kB)'. Het inventarisatiebedrijf kan hiermee bestaande bronnen en risicoklasses 'aanpassen'. Het is noodzakelijk om een nieuwe inventarisatieopdracht aan te maken of te verstrekken.
De combinatie van KvK-nummer en vestigingsnummer van de opdrachtgever en van de houder van de sloopvergunning is niet bekend. Neem contact op met de houder van de sloopvergunning. Dit is meestal de gegevenseigenaar. Vraag deze om de juiste gegevens in te vullen. Komt u hier niet uit, neem dan contact op met de helpdesk.
Neem contact op met de helpdesk. Zij kunnen dit voor u in het LAVS aanpassen.
Bij het opleveren van een verwijderopdracht geeft het LAVS (versie 4.3) de foutmelding 'Geen verwijderingen ingevoerd'. Dit komt voor wanneer de verwijderopdracht is aangemaakt in versie 4.2.2 of eerder.
Controle op bestaande bronnen
In de release van versie 4.3 is een extra controle aangemaakt op bestaande bronnen die nog verwijderd moeten worden. Deze controle levert een conflict op met een aantal bestaande functies met als gevolg deze foutmelding.
Controleer gegevens
- Bekijk of in de tab 'Verwijderde bronnen' alle velden ingevuld zijn
OF:
- Bekijk of de vinkjes bij de bouwkundige eenheid in de tab 'Eindmeting' aangevinkt zijn.
Dit is op te lossen door een nieuwe eindmetingsopdracht te verstrekken. Het eindinspectielaboratorium neemt deze opdracht aan en voegt eerst de vrijgave toe, vinkt daarna de bouwkundige eenheden aan en klikt op wijzigingen opslaan. Het eindinspectielaboratorium levert de opdracht op. U kunt de eindmeting accorderen.
Correcte weergave
Let op: het komt regelmatig voor dat het om een combinatie van beide punten gaat.
Work-around
Als je als gebruiker deze foutmelding tegenkomt, kan je een nieuwe verwijderopdracht aanvragen bij de projecteigenaar. Ben je verwijderaar en projecteigenaar, dan kan je zelf een nieuwe verwijderopdracht aanmaken.
U volgt de volgende stappen:
- Voer in deze nieuwe verwijderopdracht alle 'verwijderingen' op bij de bronnen.
- U hoeft geen startmelding te doen (dit is niet verplicht om een verwijderopdracht goed uit te kunnen voeren).
- De al uitgevoerde startmelding kan de projecteigenaar eventueel als projectbijlage uploaden bij de projectbijlagen.
- De eindmetingopdracht(en) zal opnieuw verstrekt moeten worden.
Als het goed is, kunt u de nieuwe verwijderopdracht nu wel opleveren en de vervolgstappen uitvoeren.
U kunt de stortdocumenten van een project pas plaatsen als de opdrachtgever de verwijderopdracht heeft geaccordeerd. De stortopdracht wordt dan automatisch aangemaakt en kunt u deze documenten invoeren.

Staat uw vraag er niet bij? Misschien staat deze wel in het overzicht bij vragen per onderwerp